Uskumatu, hommikul poleks küll osanud arvata, et päev lõpuks nii kulinaarselt meeldejääva pöörde võtab.
Kaal: 72,6 (-3.5)
08:30 kolmeviljapuder moosiga, rosinad otsas.
11:00 koosolekulaual serveeriti otse minu nina alla kandik viinamarjade ja õunaviiludega. Tehke omad järeldused.
12:30 Platzis oli uskumatu vedamine kohafileega. Ratatouille asemel pidin võtma värsket salatit, sest kartul ja liha kokku ei käi. Aga koha oli võrratult hea.
15:00 avastasin end kontori šokolaadivarusid hävitamas. Niipalju siis plaanist šokolaadist end eemal hoida.
17:30 oli Disainikeskuse teise sünnipäeva bankett koos lookas laudadega, kus ma ei söönud midagi. Sest kõik oli puha keelatud kraam. Limpsisin siis limonaadi ja mekkisin Maxime Trijoli Pineau Des Charentes'i, mis on võrratu heast konjakist ja viinamarjamahlast kokkusegatud ning 5 aastat tammevaadis laagedunud nektarilaadne ollus. Ma ainult mekkisin muidugi, mitte ei joonud.
19:30 algas õhtu nael – dinee naabrite juures. Ning o-la-la, saime tõeliselt presidendiväärilise kulinaarse üledoosi. Pidin loomulikult kõike proovima, et oskaks pärast ühe või teise asja headust kommenteerida, sealhulgas ka keelatud kraami. Proseccoklaasidega palistatud laual ootasid meid 30h tagasi tehtud suitsutatud silmud marineeritud suhkru-soola, valge veini äädika, porgandi ja sibulaga, tervelt marineeritud rääbised, suitsutatud rääbised, rääbise terriin peekoniga, väikesed suitsutatud särjed, kohaterriin, haugiterriin suitsujuustuga, rääbisemari, siiamari, forellimari, kartuliterriin kaalika ja peekoniga, jõeforelli filee kadakamarinaadis, soolatud haugifilee, õrn meriforelli filee, konjaki ja kadakaga marineeritud põdra süda, hõrk põdra keel, põdra välisfileest tehtud 2 erinevat liha - rostbiifina ja singina, lõpetuseks üks suitsutatud järvelõhe.
Eelnimetatud loetelust tooksin välja isikliku pingerea eriliselt silma paistnud ning maitsemeeli paitanud suupistetest - esikoht läks vaieldamatult põdrakeelele, mis lihtsalt sulas suus. Teine koht värskelt tehtud silmudele, mis olid just õige soolasusega, õige maitsestusega, õige konsistentsiga. Kolmas koht läks põdra välisfileest tehtud 120 kraadi juures küpsetatud rostbiifile, mis oli hõrgult pehme ja mahlane, maitsest rääkimata. Neljas koht läks kadakamarinaadis olnud jõeforellile, mis pakkus tänu kadakale lihtsalt ootamatut ja harjumatut maitset. Viiendal kohal oli kohaterriin ja siis riburadapidi kõik ülejäänud palad, mis lihtsalt silmanägemise võtsid. Põdra süda oli ehk kõige eksootilisem pakutu hulgast, maitses ka päris mõnusalt. Ma ütlen, elu nagu kinos, gurmee suure G-ga! Homme ärkan ja mõtlen kindlasti, et nägin seda kõike unes, eksnäis, võibolla tõesti.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment