Sunday, March 14, 2010

13. PÄEV - torpeedo

See päev läks nüüd küll nagu lennates. Korra aevastasin, ja ongi minut üle poole ühe.

Kaal: 74.4 (-1.7)
08:30 - neljaviljapuder koos lemmikuteks saanud rosinate ning päevalilleseemnetega. Peale veel külmutatud mustsõstraid ja läheb nagu lopsti. Et ees on pikk koolituspäev, kus pole eriti kõrvalepõikamise võimalusi, tegin tugeva portsu. Ja õigesti tegin. 
13:30 sõime Tommi grillis lõunat. Seal oli vähemalt lootust, et saab liha ja rohelist ning sai ka. Tegelikult julgesin endale isegi midagi enamat lubada ning tellisin veiseliha fajitad, mis otse säriseval malmpannil lauda toodi. Veiselihalõigud sibula, paprika, jalopenoga olid peakangelased, mis siis wrapi sisse sai keeratud ja alla kugistatud. Wrap oli küll tõenäoliselt nisujahust, aga sellest me ei räägi täna rohkem. 
16:00 sellal kui teised pugisid varutud viineri- ja õunapirukaid ning trimpasid colat peale, jõin vett vett vett. Aga ei tulnud nälga ka õnneks, olgugi et kogu aeg oli keelatud toit silme ees.
19:30 sai kodus lõpuks legaalset toitu - praetud heigifilee värske salatiga, mis tehtud hiinakapsast, avokaadost, kurgist, suvekõrvitsast, balsamico ja õliga maitsestatud. Vbl oli midagi veel. Sõin hoolega kõhu täis, sest ees seisis tõeliselt raske katsumus – sünnipäevapidu, kus oli teada, et laud on heastparemast snäkitavast lookas. Grrr....
21:00 hakkisin endale paar õuna viiludeks ning nosisin neid, samas kui teised sõid porgandi-juustu pirukat, lõhe-quiche'i, kapsa-spinati pirukat, mingeid kotletikesi, kakukesi ja pakukesi. Üks nägi parem välja kui teine, kõik ahjus tehtud, ägamas paksu juustukihi all. Ja ma ei võtnud mitte üht tükikestki. Ja samal ajal pidin kõigile aru andma, miks ma seda teen. Et end mitte korrata, rääkisin kõigile erinevat juttu, muidu oleks endal lihtsalt igav hakanud. 
23:00 tõsisem katsumus seisis ees, kui läks magustoiduringiks... Siis toodi lauda 5 (!) erinevat kooki-torti-desserti, iga üks jamieoliverliku retsepti järgi tehtud, kes kohupiimaga, kes toorjuustuga, kes rabarberi ja sulašokolaadiga. Ja mahlane kirsistruudel lõigati lahti ja jäeti loomulikult otse minu nina ette. Aga ei, ma jõin mahla ja mõtlesin suvistele heinapallidele ja rapsipõldudele, tegin isegi Dani Nikoniga matsutavast pööblist pilti, et mulle kõrva karjuvaid kooke ignoreerida.

Selline torpedeerimisrohke päev oli täna ja ma nii rahul endaga, et kenasti hakkama sain. Aga fakt on see, et sünnipäevaüritusel, eriti kui seal pole ÜHTEGI rohelist juurikasnäkki vmt närimist, on väga keeruline hakkama saada ning endale tegevust leida, kui kogu üritus on üles ehitatud ümber söögilaua ning püsti tõustakse vaid selleks, et puhtaid taldrikuid ja uusi roogi ette tassida. Ainus järeldus on see, et oma porgand ja kitsejuust peab kaasas olema sellisteks puhkudeks ;)

No comments: